Κοτόπουλο με Ρύζι

Υλικά

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό
ρύζι για πιλάφι 3 φλυτζάνες τσαγιού (αναλογία για 4 άτομα)
αλάτι ,πιπέρι
Λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα αλατίζουμε και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο ώστε να σκεπάζετε από το νερό, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μερίδες.
Το ξαφρίζουμε  και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.
Μετράμε το νερό που έχει βράσει το κοτόπουλο (ζωμός)…για μία φλυτζάνα ρύζι βάζουμε 2 φλυτζάνες νερό.
Μόλις πάρει βράση το νερό  ρίχνουμε το ρύζι  και σιγοβράζουμε.
Σβήνουμε το μάτι 5 λεπτά νωρίτερα και αφήνουμε να ξεκουραστεί το πιλάφι μας.
Βγάζουμε απο την κατσαρόλα και σερβίρουμε.
Ρίξτε λεμονάκι, του πάει πολύ και απολαύστε ένα  εύκολο νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό!!!!!!!
Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη
Προηγούμενο άρθροΜπισκότα καρύδας…σπιτικά μπισκότα όπως στην παιδική ηλικία!
Επόμενο άρθροΥπέροχη Πίτα Ψωμιού στο φούρνο