Συστατικά

2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένα σε λωρίδες
1 μεσαίο κρεμμύδι σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτί ντομάτες κονκασε
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ σκόνη σκόρδου
1 κούπα σπανάκι 

Οδηγίες
Τοποθετήστε το λάδι σε ένα τηγάνι σούπας σε μεσαία έως υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι, μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό.
Προσθέστε τις ντομάτες κονκασε,

 

το νερό και τα καρυκεύματα στο τηγάνι,

βράζετε ενώ ανακατεύετε. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, καλύψτε και σιγοβράστε περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να εξαφανίζεται το σπανάκι.

Σερβίρετε με ρύζι μακρόσπερμο που μαγειρεύεται σε ζωμό κοτόπουλου.

 

Credit to

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες με σκόρδο και βούτυρο
Επόμενο άρθροΠιτούλες με “Μαρμελάδα” ντομάτας τυρί και κοτόπουλο….λατρεμένο