Κοτόπουλο με σπαρράγια και Ελιές

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα του κοτόπουλου και το σοτάρισμα του λαχανικού)
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο σκόρδο,
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
1 μάτσο σπαράγγια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 λεμόνια- ένα χυμό και ένα κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα
1/2 φλιτζάνι ή περισσότερες πρασινες ελιές
Μπαχαρικά: Αλάτι και πιπέρι για γεύση, πάπρικα, σκόνη κρεμμυδιού, μείγμα μπαχαρικών (προαιρετικά) και μια πρέζα ξερή ρίγανη.
4-5 στήθη κοτόπουλου χτυπημένα επίπεδα και ελαφρώς πασπαλισμένα με αλεύρι
Ζυμαρικά που ρίχνονται σε βούτυρο, μαϊντανό και παρμεζάνα (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Ξεκίνησα με τα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και χωρίς κόκαλα που τα εχω χτυπήσει και που πασπαλίστηκαν με αλεύρι. Τα υπόλοιπα υλικά ήταν σκόρδο, λεμόνια, μανιτάρια και σπαράγγια, μαϊντανός και φυσικά πράσινες ελιές. Μαγείρεψα πρώτα το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο και τα άφησα στην άκρη, έπειτα μαγείρεψα τα λαχανικά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και έπειτα πρόσθεσε σκόρδο και χυμό λεμονιού, έπειτα τις ελιές και λίγο από το χυμό τους.

Οι ελιές μπηκαν πρωτα σε αλατισμένο διάλυμα από ξύδι, έτσι έδωσε στη σάλτσα μια ωραία γεύση. Άφησα όλα τα υλικά να σιγοβράσουν στη σάλτσα για λίγο και ήταν έτοιμο για σερβίρισμα.
Αυτό το πιάτο ταιριάζει είτε με ρύζι είτε με ζυμαρικά. Το σέρβιρα με ζυμαρικά που είχαν ανακατευτεί σε λίγο βούτυρο, τυρί παρμεζάνα και μαϊντανό.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ μήλου με σταφίδες
Επόμενο άρθροΑνατολίτικο Κοτόπουλο με λαχανικά