ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μαρινάδα μα λεμόνι και σκόδο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1 φρέσκο ​​λεμόνι 
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 
1/2 κσ ξηρά ρίγανη 
1/2 κγ αλάτι 
Φρεσκοκομμένο πιπέρι 

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1 κεσεδάκι ντοματίνια
2 πιπεριές 
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι                                                                            680gr καθαρισμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα 

EΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
15 ελιές καλαμών (περίπου 1/2 φλιτζάνι) 
60gr τριμμένη φέτα 
1 χούφτα μαϊντανό 
ΓΙΑ to ΣΕΡΒΙΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
4 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι, στη συνέχεια στίψτε το για το χυμό. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού (περίπου 1/4 φλιτζάνι), το σκόρδο, την ρίγανη, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ. Αφήστε το ξύσμα λεμονιού για αργότερα.
Κόψτε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε κομμάτια 2-2,5εκ. Τοποθετήστε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίξτε περίπου το μισό από τη μαρινάδα σκόρδου λεμονιού πάνω από τα λαχανικά και ανακτέψτε μέχρι να επικαλυφθούν καλά. Βάζουμε τα λαχανικά στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά κατά την προετοιμασία του κοτόπουλου.
Ενώ τα λαχανικά αρχίζουν το ψήσιμο, ετοιμάστε τα στήθη κοτόπουλου. Εάν τα στήθη κοτόπουλου σας είναι χοντρά, καλύψτε τα με μία πλαστική μεμβράνη και χτυπήστε το, αυτό θα σας βοηθήσει να μαγειρευτούν γρήγορα και ομοιόμορφα. 
Κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου σε δύο κομμάτια. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό πιάτο και ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα από πάνω. Ανακατέψτε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για να επικαλυφθεί.
Μετά το ψήσιμο για δέκα λεπτά, αφαιρέστε το ταψί με τα λαχανικά από το φούρνο. Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά και, στη συνέχεια, σπρώξτε τα προς κάθε πλευρά, κάνοντας χώρο για το κοτόπουλο στο κέντρο. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί.
Επιστρέψτε το φύλλο ψησίματος στο φούρνο και ψήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά για επιπλέον 20-25 λεπτά. Για να πάρει χρώμα από πάνω, σβήστε τον φούρνο ανάψτε το Grill του κοτόπουλου και των λαχανικών για περίπου 5 λεπτά.
Κόψτε τις ελιές στη μέση. Πασπαλίστε τις ελιές, την φέτα, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά μετά το ψήσιμο, στη συνέχεια, σερβίρετε (με ρύζι, αν θέλετε).

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτογλυκό με ζαχαρούχο, μπισκότα και λεμονάτη επικάλυψη
Επόμενο άρθροPancakes Γιαουρτιού