Κοτόπουλο Μπυράτο Κατσαρόλας

Υλικά

-1 κοτόπουλο μέτριο κομμένο μερίδες
-1/2 φλιτζάνι λάδι
-500 ml μπύρα
-3 κρεμμύδια κομμένα φέτες
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
-1/4 κουταλάκι μπούκοβο
-1/4 γλυκιά πάπρικα
-1/4 μοσχοκάρυδο
-Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να καραμελώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπύρα σιγά σιγά επειδή αφρίζει.
Σκεπάζουμε το φαγητό μας, το αφήνουμε να ψηθεί και να μελώσει η σάλτσα.

Tip
Πανεύκολο κοτοπουλάκι αλλά ιδιαίτερα νόστιμο.
Συνοδεύεται άψογα με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.Και φυσικά ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας ταιριάζει απόλυτα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρια ή Μπαχλαμπάτσα-τοπικά παραδοσιακά από Λέσβο !!!
Επόμενο άρθροΤουρτίτσα τυριών με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης