Δείτε Επίσης: Δροσερή σαλάτα κοτόπουλο | Κεμπαπ κοτόπουλο στο τηγάνι

Κοτόπουλο Ογκρατέν

Υλικά:

Στήθη κοτόπουλου – 700 γρ
Κρεμμύδι – 2 τεμ.
Μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας.
Γιαούρτι στραγγιστό – 4 κουταλιές της σούπας
1/2 κγ γλυκιά πάπρικα
Τυρί τριμμένο (παρμεζάνα-τσενταρ) – 200 g
Σκόρδο – 2 σκελίδες
Φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
Άνηθο, αλάτι, μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες, κρεμμύδι σε φέτες.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι , σκόρδο, παπρικα,αλάτι, πιπέρι , το μισό τριμμένο τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στο τέλος προσθέτουμε και τον άνηθο και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι και τοποθετούμε τις μισές φέτες κοτόπουλο στην βάση και αλατοπιπερώνουμε.
Από πάνω στρώνουμε το μισό μείγμα μαγιονεζας-γιαούρτι, μία επόμενη στρώση με κρεμμύδια και αλατοπιπερωνουμε ελαφρά.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για ακόμη μία στρώση(κοτόπουλο – μείγμα – κρεμμύδια) και στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί ή εάν χρειάζετε και λίγο παραπάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40′ εως ότου ροδίσουν τα τυριά.

Δείτε Επίσης: Δροσερή σαλάτα κοτόπουλο | Κεμπαπ κοτόπουλο στο τηγάνι

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες στη σακούλα
Επόμενο άρθροΖουμερά, τραγανά και αφρώδη κυμαδοπιτάκια!