Κοτόπουλο στιφάδο στην γάστρα

Αναζητάς ένα νόστιμο Κοτόπουλο στιφάδο; Δοκίμασε το δικό μας, μαγειρεμένο σε πήλινη γάστρα! 

Υλικά

1 κοτοπουλο σε μερίδες
1 κγρ κρεμμύδια περλες
1-2 σκ σκόρδο
1 πατάτα
αλάτι και πιπέρι
μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κ σ πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Έβαλα τα κρεμμύδια σκόρδο μια πατάτα το κοτόπουλο σε μερίδες αλάτι και πιπέρι μπαχάρι, φύλλα δάφνης τον πελτέ ντομάτας
λάδι το κόκκινο κρασί και ένα ξυλάκι κανέλας λίγο νερό !
Το ψήνω δύο ώρες στους 180 βαθμούς στον αέρα !!!

Καλή όρεξη σε όλους μας !!!

Η Συνταγή είναι της Ασημινα Σταθης Κατρανης

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο στιφάδο

Κοτόπουλο στιφάδο

Υλικά

700-800 κρέας κοτόπουλου ή στην περίπτωσή μου μπουτια
1 κιλό μικρά κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ή 3-4 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
1 καρότο
1 ποτηράκι κρασί (150 ml)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
πάπρικα
μαύρο πιπέρι και αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο καθαρίζεται, πλένεται, κόβεται σε μερίδες και τηγανίζεται ελαφρά σε καυτό λάδι.
Προσθέστε και μαγειρέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο μετά το αλεύρι και λίγα λεπτά αργότερα την πάπρικα.
Ρίξτε ζεστό νερό, αλάτι, προσθέστε μαύρο πιπέρι, δάφνη, ξεφλουδισμένο και καθαρισμένο σκόρδο και κρασί.
Το φαγητό βράζεται σε μέτρια φωτιά σε κλειστή κατσαρόλα.
Τα καθαρισμένα κρεμμύδια προστίθενται στο μισοψημένο κρέας.
Τέλος, προσθέστε τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες κόκκινες ντομάτες ή ντοματοπολτό.
(μην ανακατεύετε με κουτάλι, για να μην χαλάσετε τα κρεμμύδια)
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧατσαπούρι αλά ελληνικά
Επόμενο άρθροΓρήγορη Τυρόπιτα στο τηγάνι