Κοτόπουλο Στιφάδο

Υλικά

1 Κοτόπουλο σε μερίδες
αλάτι
πιπέρι
50 ml λάδι
1 κρεμμύδι,
1καρότο
1 μικρή πιπεριά,
200 γραμμάρια μικρά μανιτάρια
μερικές σκελίδες σκόρδο.

500 γραμμάρια μικρα κρεμμυδάκια στιφάδου
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
150 ml λευκό ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης και μπαχάρι,
12 κόκκους μαύρου πιπεριού
150 ml ζεστού ζωμού (νερό).
2 κουταλιές της σούπας με τοματοπολτό

Εκτέλεση

Κοτόπουλο – καθαρισμένο, πλυμένο, σκουπισμένο κομμένο σε μερίδες.
Το τρίβω με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε σε λάδι. Το έβγαλα στην άκρη και με το ίδιο λάδι τηγάνισα ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο σε φέτες, πιπεριά, τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Πρόσθεσα και τα κρεμμυδάκια το τηγάνισα και πρόσθεσα και την πάπρικα μαζί με το λευκό ξηρό κρασί.
Καρύκευσα με αλάτι, μαύρο πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης και μπαχάρι, και κόκκους μαύρου πιπεριού μαζί με 150 ml ζεστού ζωμού (νερό). Τα Μετέφερα όλα σε μια κεραμική κατσαρόλα, έβαλα το κοτόπουλο από πάνω, καλύφθηκε με καπάκι και τοποθετήθηκε σε κρύο φούρνο. Ενεργοποίησα το φουρνο και έψησα για 1 ώρα στους 200 °, μετά πήρα λίγο από τη σάλτσα και αναμίξαμε 2 κουταλιές της σούπας με τοματοπολτό. Αναμίξαμε με την υπόλοιπη σάλτσα στην κατσαρόλα και έψησα χωρίς αλουμινόχαρτο για άλλα 30 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚρέμα καραμέλας σύμφωνα με τη συνταγή της αγαπημένης μου Ναταλίας
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ Πορτοκαλιού