Κοτόπουλο στο τηγάνι Λεμονάτο

Υλικά

60 ml σπορέλαιο
4 στήθοι κοτόπουλου
4 αυγά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι Αλεύρι γ.ο.χ
Αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
110 γρ βούτυρο
Χυμός από 2 λεμόνια
Φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μεσαία υψηλή φωτια το λάδι. Χτυπάμε το στήθος να λεπτύνει, το βουτάμε σε αυγά και στη συνέχεια στο αλεύρι, τοποθετούμε σε καυτό λάδι. Τηγανίστε κάθε πλευρά, περίπου 4 έως 5 λεπτά.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Προσθέστε το ζωμό στο τηγάνι και αφήστε να σωθεί κατά περίπου τα 2/3, χτυπήστε μέσα το βούτυρο, αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε χυμό λεμονιού και μαϊντανό και περιχύστε το κοτόπουλο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή xoρτόπιτα κοζάνης…… η αλλιως κοζανιτικη κιχι με προζυμενια φυλλα…
Επόμενο άρθροΜαλακά και νόστιμα ζαμπονοτυροπιτάκια…