Κοτόπουλο στο Φούρνο με αρακά

ΥΛΙΚΑ :

 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 4 μπούτια κοτόπουλου με πέτσα και κόκκαλο
 Αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια
 4 – 5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
 ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
 ½ κ.γ. ξηρή ρίγανη
 1 κ.γ. ξηρό θυμάρι
 1 κ.γ πάπρικα (ανάλογα την προτίμηση)
 2/3 φλιτζάνι φρέσκο ή αποψυγμένο αρακά
Για το σερβίρισμα :
 φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
 φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C
Αρχικά, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Όταν το λάδι κάψει ελαφρά, τοποθετείτε στο τηγάνι το κοτόπουλο και σοτάρετε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε σε ένα ξεχωριστό σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι, τοποθετήστε τα κομμάτια πατάτας, ρίξτε τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα και μαγειρέψτε μέχρι ότου οι πατάτες να είναι χρυσαφένες σε όλες τις πλευρές (περίπου 10 λεπτά) ανακατεύοντας περιστασιακά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το τεμαχισμένο σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
Προσθέστε το βούτυρο, το λευκό κρασί και το κοτόπουλο στο τηγάνι. Ανακατέψτε τον αρακά και σιγοβράστε για 4-5 λεπτά.
Στην συνέχεια, εάν το τηγάνι δεν μπαίνει στο φούρνο, μεταφέρετε το φαγητό σε ένα πυρέξ βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε 20-25 λεπτά στους 170 ο Κελσίου στις αντιστάσεις.
Σερβίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό και ραντίζετε με χυμό λεμονιού, αν θέλετε.

 

ΠΗΓΗ: omgchocolatedesserts.com

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Πιτάκια μπουκίτσες
Επόμενο άρθροΤέλεια Κολοκυθόπιτα αρχοντική