Κοτόπουλο Tikka Masala…..

Συστατικά

600 γρ μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα), κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι, το καλύτερο πλήρες
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι, κύμινο, αλεσμένος κόλιανδρος, πάπρικα (γλυκιά ή κανονική)
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Ρίξε μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ

ΟΔΗΓΙΕΣ για μαρινάρισμα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και γυρίζουμε καλά να καλυφθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί όλη νύχτα (3 ώρες τουλάχιστον).

Σάλτσα κάρυ:
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (καφέ, λευκό ή κίτρινο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα (όχι καπνιστή)
1 κουτί πελτέ ντομάτας
1 2/3 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα θρυμματισμένα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (προστίθεται όταν συνδυάζετε μαγειρεμένο κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας)

Μαγείρεμα κοτόπουλου

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει.
Προσθέστε το μισό κοτόπουλο και απλώστε to. Αφήστε για 2 λεπτά ή μέχρι να τσιγαριστει. Γυρίστε κάθε κομμάτι και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά μέχρι να τσιγαριστει –
μην ανησυχείτε αν δεν ψηθεί μέσα. Θα ψηθεί στην σάλτσα. Αφαιρέστε σε μπολ.
Ντεγλασαρετε κομματια που έχουν μείνει στο τηγάνι και πετάξτε τα. Προσθέστε λάδι αν χρειάζεται και μαγειρέψτε το υπόλοιπο κοτόπουλο.

ΟΔΗΓΙΕΣ για φούρνο
Ψήνουμε το κοτόπουλο σε ταψί στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Και αφήστε στην άκρη. Χρησιμοποιώ όλους τους χυμούς και προσθέτω στο μείγμα ντομάτας.

ΟΔΗΓΙΕΣ για την σάλτσα καρυ
Προσθέστε λάδι και βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και το αλάτι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί, μέχρι το τζίντζερ να αρχίσει να γίνεται χρυσαφένιο και τα κρεμμύδια να μυρίζουν ωραία, περίπου 5 – 7 λεπτά.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά της σάλτσας κάρυ και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και το νερό και ανακατέψτε. Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίξτε το κάρυ σε ένα μπολ και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να το κάνετε πουρέ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Επιστρέψτε τη σάλτσα στο τηγάνι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέστε το κοτόπουλο, ανακατέψτε. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σερβίρετε πάνω από ρύζι, πασπαλισμένο με κόλιανδρο/κόλιανδρο αν θέλετε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Lisa Weisbecker

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΠρασόρυζο με κοτόπουλο