Κουλουράκια Κανέλας με κόκκινο κρασί

Συστατικά

450ml ελαιόλαδο (1 και 5/6 φλιτζάνια ελαιόλαδο)
180ml κόκκινο κρασί (3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί)
90ml χυμός πορτοκαλιού (1/3 ενός φλιτζανιού)
90 ml ζάχαρης (1/3 ζάχαρη)
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα 1 1/2 πορτοκαλί
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1 κιλό μαλακό αλεύρι, κοσκινισμένο 
2 κουτ. σουπας καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
80 γραμμάρια σουσάμι, ψημένο (1/3 από ένα φλιτζάνι)

Οδηγίες

Για να προετοιμάσετε αυτά τα γευστικά μπισκότα κανέλας, προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και χτυπήστε. Σε ένα φλιτζάνι προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα ψησίματος και αναμείξτε, μέχρι να διαλυθεί, και το ρίχνουμε στο μπολ και προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα και τον σουσάμι. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπεικιν προσθέστε το 1/2 από το αλευρι στο μείγμα και αρχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη. Προσθέστε αργά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη, μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει. Μην την παραζυμώνετε τη ζύμη. Ανάλογα με το αλεύρι, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι από ό, τι απαιτεί η συνταγή. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, αλλά όχι κολλώδης.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C και στρώστε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Σχηματίζετε τα κουλούρια κανέλας με τα χέρια σας, δίνοντάς τους οποιοδήποτε σχήμα θέλετε, πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη και ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν ωραία χρωματισμένα. Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

 

Προηγούμενο άρθροΚλέφτικο Κοτόπουλο στην λαδόκολλα της Αργυρώς
Επόμενο άρθροΤα περίφημα αμυγδαλωτά (Εργολάβοι)