Κουλουράκια κοφτά

Τα παραδοσιακά αιγαιοπελαγίτικα κουλουράκια, μπορούν να γίνουν με διάφορα σχήματα, στρογγυλά είναι τα κλασικά, σε σχήμα μπαστουνιού ή σε σχήμα s. Πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή τους, αποδεικνύεται ότι είναι ένα κουλουράκια που συνήθως το βουτάμε στον καφέ ή στο τσαι, αλλά είναι και νόστιμα για να τα μασήσετε.

Συστατικά:

550 γραμμάρια αλεύρι 00
2 αυγα
150 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο
10 γρ μπέικιν πάουντερ
100 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι βανιλίνη
50 γρ σουσάμι
1 αυγό για το βούρτσισμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζετε το αλεύρι, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη μαγιά, την πρέζα αλάτι, τη βανιλίνη, τα αυγά και το λιωμένο και κρυωμένο βουτυρο, αρχίζετε να ζυμώνετε, όταν το αλεύρι απορροφηθει προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Σχηματίζουμε ένα καρβέλι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Από τη ζύμη αφαιρείτε μερικά κομμάτια, σχηματίζετε μικρά κορδόνια μήκους περίπου 20 εκ. και πάχους όσο ένα δάχτυλο, δίνετε τα σχήματα που σας αρέσουν περισσότερο και με ένα μικρό μαχαιράκι κάνετε κοψίματα γύρω από τα κουλουράκια.

Τα βάζουμε σταδιακά σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΔεν έχω φάει ποτέ τόσο τρυφερό και ζουμερό στήθος κοτόπουλου.
Επόμενο άρθροEλαφριές και αεράτες τηγανίτες