Κουλουράκια με πετιμέζι

Μια καταπληκτική συνταγή για Κουλουράκια με πετιμέζι που θα τους ξετρελάνει όλους.Και όταν μιλάμε για πετιμέζι ο Panagiotis Mantzioros έχει βιολογικό εκτός από τις υπέροχες σταφίδες του!!! 

Υλικά

1/2 ποτήρι νερού πετιμέζι
1/2 ποτήρι νερού νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα τι βάζουμε μέσα στο κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 και 1/2 ποτήρι λάδι εγώ βάζω λιγότερο
Αλεύρι 1 πακέτο + όσο πάρει

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και τέλος βάζουμε το αλεύρι πλάθουμε κοτσίδες και ψήνουμε στους 170 με 190 βαθμούς στο πάνω κάτω
μέχρι να ροδίσουν μην ξεροψηθούν γιατί θα σκληρύνουν το πολύ για 40-50 λεπτά

Η Συνταγή είναι της Σταυρούλα Συμεωνίδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Συνταγή σε 5 λεπτά! Πάρτε μερικά πορτοκάλια και φτιάξτε αυτή τη νόστιμη συνταγή! εύκολο και νόστιμο

✔ Συστατικά:

1 αυγό
100 γρ ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml φυτικό λάδι
τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
300 γρ αλεύρι
8 γρ μπέικιν πάουντερ
60 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ το αυγό τη ζάχαρη το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε και χτυπάμε με ένα πιρούνι να γίνει σαν κρέμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μετά ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία ύφη ζύμης.

Θα είναι αρκετά κολλώδης στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ανακατευουμε  καλαά

Ττέλος σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος παιρνουμε με κουταλι δώσεις μεγεθους καρυδιού και τις βάζουμε στο ταψί. Θα βγουν 20 μικρα ή  13 μεγάλου μεγέθους τα ισιώνουμε λίγο με το κουτάλι επάνω στο ταψί να απλωθούν λιγάκι κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη η ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ
Επόμενο άρθροΠίτσα σε σφολιάτα