Κουλουράκια με σοκολάτα και μαρμελάδα

Μαλακα Κουλουράκια με σοκολάτα και μαρμελάδα ενας πραγματικα υπεροχος συνδυασμος που θα ξετρελανει μικρους αλλα και μεγαλους.

Υλικά

200 γρ αλεύρι
90 γρ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
40 ml νερό ή 1 αυγό
3 gr μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανιλίνη ή βανίλια
Ξύσμα λεμονιού τριμμένο
Πρέζα αλάτι

Επιπλέον συστατικά
Μαρμελάδα για γεύση
70 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Αμύγδαλα για γεύση
Φουντούκια για γεύση
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Δουλέψτε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε τη βανίλια ή τη βανιλίνη, το ξύσμα λεμονιού, τη μαγιά και το νερό, λίγο λίγο.
Πρέζα αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη και σχηματίζουμε ένα καρβέλι. Το κρατάμε στο ψυγείο για μισή ώρα
Ας πάρουμε τη ζύμη με κρούστα, την απλώνουμε με τον πλάστη, πρέπει να είναι αρκετά ψιλή

Ας πάρουμε τώρα ένα φλιτζάνι περίπου 8 εκ., κάνουμε μερικούς δίσκους, τους απλώνουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας και βάλουμε
με κουταλακι του γλυκού λίγη μαρμελάδα άγριο μούρο ή ότι άλλο προτιμάτε.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια, τυλίγουμε τον δίσκο πάνω του, πιέζουμε λίγο και κλείνουμε

Τώρα αλείφουμε με το ασπράδι και από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένη σοκολάτα, αμύγδαλα και φουντούκια, από πάνω μια πρέζα ζάχαρη άχνη και στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10/12 λεπτά

Αφήστε το να κρυώσει, τώρα ένα ωραίο σκόνισμα ζάχαρης άχνης
Αφού κόψετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, προτείνω να την βάλετε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα, για να μην λιώσει πολύ κατά το μαγείρεμα

Η Συνταγή είναι του Alessandro Monti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιαννιωτικα πασχαλινά κουλουράκια…

Υλικά

10 αυγά
550γρ ζάχαρη
280γρ φυτινη
150γρ χυμό πορτοκάλι
1 φακελακι αμμωνία
Ξύσμα από πορτοκαλί
1000-1200 γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπαμε πολύ καλά αυγά με ζάχαρη και φυτινη μέχρι να αστρατεφουν. Μέσα στο χυμό ρίχνουμε αμμωνία και ανακατευουμε καλά. Και προσθέτουμε στα αυγά. Στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια ζύμη να κολλάει στα χέρια. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3ωρες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινιζουν.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Olha Pazyuk

Προηγούμενο άρθροΜοσχαρίσιο κοκκινιστό τυλιγμένο σε λεπτές φέτες μελιτζάνας..
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι νουα με σάλτσα πορτοκάλι