ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια μαλακό βούτυρου
100 γραμμάρια ζάχαρης σε κόκκους
80 γρ. τριμμένα Φουντούκια με την φλυδα (στο μπλεντερ)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 πακετ. ζάχαρης βανίλιας

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 170C.
Σε ένα μπόλ, ανακατεύετε με το χέρι αλεύρι με ζάχαρη άχνη και τριμμένα φουντούκια.
Προσθέστε βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και αρχίζετε να ενσωματώνετε το βούτυρο με τα ξηρά υλικά με το χέρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μη κολλώδης ζύμη.
Καλύψτε με πλαστικό φύλλο και αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.

Πάρτε τη ζύμη από το ψυγείο και σε μία επιφάνεια σκονισμένη με λίγο αλεύρι, ξεκινήστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει.
Πιάσε ένα μικρό κομμάτι ζύμης (μέγεθος μίας μικρότερης μπάλας πινγκ πονγκ) και κυλήστε ανάμεσα στην παλάμη των χεριών και δημιουργήστε ένα μικρό ρολό.
Σχηματίστε με το ρολό σε μικρή ημισέληνο.
Τοποθετήστε την ημισέληνο σε ένα ταψί, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μία απόσταση μεταξύ τους (επειδή θα φουσκώσουν και μπορεί να κολλήσουν).


Ψήστε για 10-12 λεπτά.
Σε ένα μεσαίο κύπελλο, ανακατεύουμε τώρα τη ζάχαρη άχνη με ζάχαρη με βανίλια και μόλις ψηθούν (αφήστε τα να κρυώσουν λίγο) και ανακατέψτε τα σε αυτό το μείγμα ζάχαρης. 😉

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠανακότα με Philadelphia…δια χειρός Αλέξανδρου Παπανδρέου
Επόμενο άρθροΟι Πατάτες της Άννας…δεν αποτυγχάνουν ποτέ