Κουλούρια Λεμονιού με σοκολάτα

Είναι από τα πιο κλασικά κουλουράκια με βούτυρο, εξαιρετικά νόστιμα, ιδανικά για να συνοδεύσουν το απογευματινό τσάι. Σήμερα ήθελα να του δώσω μια νότα λιχουδιάς προσθέτοντας τα κομματάκια σοκολάτας

Υλικά x περίπου 40 τεμάχια:

250 γρ βούτυρο (μαλακό)
120 γρ ζάχαρη άχνη
2 ολόκληρα αυγά (M)
400 γρ αλεύρι 00
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
1 φακελάκι βανιλίνη
Το ξύσμα ενός ολόκληρου λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι.
70 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Για διακόσμιση
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για μια ώρα περίπου, πρέπει να μαλακώσει γιατί θα χτυπηθεί.
Με ένα μιξερ ή μιξερ βασης, χτυπήστε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Μόλις χτυπηθούν, προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα, προσθέτουμε τέλος το αλεύρι και τη μαγιά, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Αδειάζετε το μειγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα μεγάλο στόμιο αστεριου και φτιάχνετε τα κουλούρια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, δίνοντάς τους το σχήμα που προτιμάτε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 160° για 20-23 λεπτά περίπου, μόλις πάρουν ελαφρά χρώμα οι άκρες είναι έτοιμες.Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί.
Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.

Φυλάσσετε σε βάζω για μπισκότα.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με πλιγούρι 🥂
Επόμενο άρθροΤο Γιουβετσάκι της Μαμάς