“Κουραμπιέδες ” με καρύδα

Υλικά

  
370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. καρύδα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σ ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε τ αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε την καρύδα και κοσκινισμένο το αλεύρι λίγο λίγο. Προσθέτουμε το μπέικιν.
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.
Κόβουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε σχήματα πετάλου. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° για 10-15 λεπτά.
Τα βγάζουμε απ το φούρνο τ αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 Καλή επιτυχία!!!!!
Προηγούμενο άρθροΛουκούμι Αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΚοκάκια με σαντιγί σοκολάτας