ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. κοχύλια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αντζούγια ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 20 γρ. κάππαρη
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. τόνος στραγγισμένος
  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • μαϊντανός
  • κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά και, αφού τα σουρώσουμε, φυλάμε 100 γρ. από το νερό του βρασίματος.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τις αντζούγιες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, την κάππαρη, τις ελιές και το νερό. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον τόνο και την ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα βρασμένα κοχύλια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά, θέλουμε να είναι σχετικώς «δεμένα». Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε.

Τη συνταγή έχει επιμεληθεί η διαιτολόγος-διατροφολόγος

Προηγούμενο άρθροPancakes με Βρώμη της Διαιτολόγου Μερόπης Παπουτσή
Επόμενο άρθροΕλληνική συνταγή κέικ με Ταχίνι (Ταχινόπιτα)