Κρέας Κοκκινιστό

Υλικά

7 κομμάτια μοσχάρι (εγώ χρησιμοποίησα το μπούτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ribeye ή φιλέτο)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1,5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
500 ml ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Πώς να φτιάξετε το κοκκινιστό

Το τηγάνι θερμαίνεται καλά. Σε αυτό ρίχνουμε λάδι και το κρεας κομμένο σε κυβους σοτάρετε σε δυνατή φωτιά (περίπου 2-3 ​​λεπτά).
Το σοταρισμένο κρέας μεταφέρεται σε ένα πιάτο. Το μάτι της κουζίνας βάζουμε σε μέτρια φωτιά και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλους κύβους και το σκόρδο κομμένο στη μέση.

Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Αφού προσθέσουμε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και μυρωδικά και ψήνουμε έτσι για 2 λεπτά ακόμα.
Ζεστό νερό (500 ml) και κορν φλαουερ αναμειγνύονται σε ξεχωριστό μπολ. Αυτό το μείγμα χύνεται στο τηγάνι.
Μετά το ανακάτεμα, τα κρέατα μπαίνουν στη σάλτσα και ψήνονται μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 ώρα.

Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του κρέατος.
Μετά το μαγείρεμα, αν δεν θέλετε τα κομμάτια του κρεμμυδιού μέσα, μπορείτε να αφαιρέσετε το κρέας και να περάσετε τη σάλτσα από το μπλέντερ.
Το ετοίμασα έτσι και ήταν μια πολύ νόστιμη σάλτσα.
Φροντίστε να σερβίρετε αφού ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση με υγεία σε όλους

Προηγούμενο άρθροΨητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με φέτα (12μηνης ωρίμανσης)
Επόμενο άρθροΑρνάκι στο φούρνο με πατάτες και καρότα