Κρέας Μοσχάρι με σάλτσα μανιταριών!

Υλικά

1 κιλό νεαρό μοσχάρι,
2 μεγάλα κρεμμύδια,
1 μεγάλο καρότο,
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο,
500 γραμμάρια μανιτάρια,
1 φύλλο δάφνης,
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ στην κορυφή,
αλάτι,
λάδι,
βούτυρο,
μαϊντανό.

Εκτέλεση

Έκοψα το κρέας σε μεγαλύτερα κομμάτια και το έβαλα σε μια κατσαρόλα με νερο να το καλύπτει.
Όταν έβραζε, πέταξα το νερό και έβαλα καινούργιο, πρόσθεσα 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4, καρότο, φύλλα δάφνης. Το άφησα μέχρι να βράσουν, έβαλα αλάτι στη μέση του μαγειρέματος. Όταν ήταν έτοιμο, το έκοψα σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά έβαλα 2 κουταλιές λάδι και 3 κουταλιές βούτυρο και σοτάρισα το άλλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέσα λίγο αλάτι και όταν μαλακώσει, πρόσθεσα τα ψιλοκομμένα μανιτάρια,πρόσθεσα λίγο περισσότερο αλάτι και πρόσθεσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και το θυμάρι.
Όταν μαγειρεύτηκαν, πρόσθεσα τον πελτε ντομάτας, μετά από λίγα δευτερόλεπτα το κορν φλαουρ και αμέσως άρχισα να ρίχνω από το στραγγισμένο ζωμό απο το κρεας μέχρι να πάρω μια σάλτσα με την πυκνότητα που ήθελα, έκοψα το μαϊντανό και το σερβίρισα με πουρέ πατάτας!

Να είστε υγιής! 🍀

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εύκολη και επιτυχημένη συνταγή για το πιο νόστιμο πρωινό
Επόμενο άρθροΓκιουζλεμέδες (τηγανητά τυροπιτάκια απ’ τη Λέσβο)