Υλικά

250 γρ αλεύρι 00
100 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
5 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς μπύρας
5 γρ αλάτι
20 ml σπορέλαιο
Ζεστό νερό για γεύση

Εκτέλεση

Διέλυσα τη μαγιά σε λίγο νερό πρόσθεσα λίγο αλεύρι αλάτι άρχισα να ζυμώνω προσθέτοντας όλο το αλεύρι και το νερό λίγο λίγο
Τελικά ενσωμάτωσα το λάδι και το άφησα να φουσκώσει όλο το βράδυ στο ψυγείο, σήμερα το έβγαλα από το ψυγείο και το άφησα να φουσκώσει μια ώρα εκτός ψυγείου
Έφτιαξα ένα αρκετά λεπτό φύλλο, έβαλα τη γέμιση πρώτα ντομάτα μετά μοτσαρέλα τέλος περίπου 200 γρ ζαμπον φέτες, σκέπασα με το δεύτερο φύλλο αλείψα με κρόκο αυγού πασπαλισα με παπαρονοσπορο

και έψησα στους 180° περίπου 25 λεπτά.


Πήρα τη ζύμη που περίσσεψε δημιουργώντας μπαλάκια  με τα χέρια μου τα έβαλα σε καυτό λάδι και voilà 😋 .

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Τηγανόψωμα από την Εύβοια

  • Μερίδες: 6 τηγανόψωμα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τα τηγανόψωμα

  • 9 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα  θρυμματισμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άλλα υλικά

Εκτέλεση

1) Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ⅓ του νερού με την μαγιά και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.

2) Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση του μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε στη λακουβίτσα το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς.

3) Αρχίζουμε να ανακατεύουμε την ζύμη από το κέντρο προς τα έξω, ρίχνοντας σταδιακά το νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που ξεκολλά απ’ τα χέρια μας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό.

4) Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος της κουζίνας.

5) Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι με πλάστη, ώστε να σχηματίσουμε δίσκους πάχους 2 εκ. περίπου.

6) Βάζουμε 3-4 κ.σ. φέτα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο κέντρο κάθε ζυμαριού, το διπλώνουμε και ξαναπερνάμε με τον πλάστη ώστε να μείνει η γέμιση στο κέντρο και να ξανασχηματίσουμε δίσκο.

7) Σκεπάζουμε με την πετσέτα και αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.

8) Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν καλά. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

9) Σερβίρουμε τα τηγανόψωμα ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με τριμμένη Κεφαλογραβιέρα .

Πηγή

Προηγούμενο άρθροSpring rolls με φύλλο, γεμιστά με σπιτικό ανθότυτρο και αυγά 😋😋 ❤️
Επόμενο άρθροΚαρβελάκια ψωμιού αρωματισμένα με ρίγανη, δεντρολίβανο και σπόρους μάραθου 😋