Συστατικά

6 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
2 φλιτζάνια συμπυκνωμένου ζαχαρούχου γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Καραμέλα για να καλύψει το ταψάκι (μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη δική σας καραμέλα  δείτε παρακάτω *)

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C
Χτυπάτε καλά τα αυγά και στη συνέχεια χτυπήστε στο συμπυκνωμένο γάλα και την βανίλια μέχρι να τα συνδυάσετε καλά. Χτυπάτε μέσα και το γάλα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Επαλείψτε ένα ταψάκι με βούτυρο και στη συνέχεια με καραμέλα.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και του γάλακτος και το τοποθετούμε μέσα  σε νερό (bain marie)

και στο φούρνο για περίπου 35-50 λεπτά (ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το ταψάκι που χρησιμοποιείτε –  έτσι μετά από περίπου 35 λεπτά ελέγξτε συχνά).

Όταν μια οδοντογλυφίδα εισάγεται στο κέντρο της κρέμας και βγαίνει καθαρή, είναι έτοιμη!
Αφήστε  να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια αναποδογυρίστε πάνω σε ένα πιάτο για  σερβίρισμα. Ρίξτε καραμέλα από πάνω και απολαύστε!

*Σπιτική Καραμέλα

Υλικά
250 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε σε ένα τηγανάκι ή μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα2
Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην καούμε. Μόλις αρχίσει το μείγμα να γίνεται λίγο πιο σκούρο συνεχίσουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε ότι έχει λιώσει όλη η ζάχαρη και έχει πάρει ένα καστανό χρώμα.

Προηγούμενο άρθροΤραγανές Μελιτζάνες με μέλι…σαν τηγανίτες
Επόμενο άρθροΜελωμένα λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας…(υπέροχο νηστίσιμο πιάτο χωρίς το αυγό)