Κρέμα σοκολάτας

Συστατικά:

– 4 αυγά μεγέθους L, μόνο οι κρόκοι (θα χρησιμοποιήσουμε τα ασπράδια για άλλη συνταγή)
– 100 γραμμάρια ζάχαρης, είναι μισό φλιτζάνι
– 10 γρ. κορν φλαουρ ή νισεστε, είναι δύο κουταλάκια του γλυκού καφέ
– 500 ml γάλακτος, είναι δυόμισι φλιτζάνια
– Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
– 30 γρ. Καθαρή σκόνη κακάου, είναι ένα τέταρτο φλιτζάνι
– Προαιρετικά cookies για απο πάνω.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολυ καλά για να κρεμώσει και να πάρει ένα ωχροκίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε, με το το κορν φλάουρ και χτυπάμε πάλι να διαλυθεί εντελώς.
Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλη φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε συνεχεια μέχρι να αρχίζει να πήζει.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε δυνατά και γρήγορα μέχρι να πάρουμε μια ωραία σοκολατούχα κρέμα. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια απο πάνω βάζουμε το μπισκότο και το πατάμε λίγο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ωρες και ειναι έτοιμα να σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΕύκολα και πεντανόστιμα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες!!!
Επόμενο άρθροΟ Αξεπέραστος CheeseCake Μπακλαβάς