Κρέμα Brulee.

Η αγαπημένη μου κρέμα.

Χρειάζομαι :

500 ml κρέμα γαλακτος με 35% λιπαρά,
85 γρ ζάχαρη
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
5 κρόκους αυγών
Μία πρέζα αλάτι

Για την καραμέλα:
6-9 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C στις αντιστάσεις και βάλτε μία κατσαρόλα με νερό να ζεσταίνεται.

Ανακατέψτε πολύ καλά τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και σταδιακά προσθέστε την στο μίγμα των κρόκων και ανακατευετε συνέχεια μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάλτε το μίγμα στα μπολάκια και τα βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε το βραστό νερό στο ταψί να σκεπάσει μέχρι τη μέση τα μπολ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια της κρέμας να έχει πήξει αλλά το κέντρο της να είναι τρεμουλιαστό..
Αφού κρυώσει το φυλάμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με ζάχαρη και κάψτε τη ζάχαρη με ένα φλόγιστρο μέχρι να καραμελώσει ή βάλτε λίγο στο γκριλ

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑλμυρά κουλουράκια
Επόμενο άρθροΣαγανάκι Θράκης