Κρεατόπιτα!

Υλικά

Γέμιση
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο.
6 πράσα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 αυγά
λίγο σάλτσα
λίγο γραβιέρα τριμμένη
μαϊντανό κύμινο κόλιανδρο
Ελαιόλαδο

Φύλλο
900γρ περίπου αλεύρι γοχ
νερο χλιαρό όσο πάρει.
αλάτι λίγο ξυδι – λάδι.
Mix (μαργαρίνη σπορέλαιο ελαιόλαδο)

Εκτέλεση

Για την γεμιση

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βράζουμε 10’.
Τα σουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με τη σάλτσα και το ξερό κρεμμύδι λαδι
μέχρι να ψηθεί. Προσθέτουμε τα πράσα. Κατεβάζουμε και ρίχνουμε χτυπημένα τα δυο αυγά.
Την τριμμένη γραβιέρα Περιμένουμε να κρυώσει λίγο.

Για το φύλλο
Ζυμώνουμε καλα.
Χωρίζουμε σε 2 μπάλες. Ανοίγουμε με τον πλαστή και μετά αλοιφουμε το ανοιγμένο φύλλο με μίξη ελαίων και τραβάμε να τεντώσει. Διπλώνουμε σε ορθογώνιο.
Στρώνουμε το φύλλο στο λαδωμενο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση
Βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω και Χαράζουμε
Ραντίζουμε με νερό και ρίχνουμε mix από έλαια αρκετο.
Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς πάνω – κάτω.

Καλή επιτυχια!

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά μπαστουνάκια με τυρί κρέμα και φέτα
Επόμενο άρθροΛαγάνα…Κλασική συνταγή αρτοποιού