Κρεατόπιτα με τραγανό φύλλο

Υλικά

Ένα κιλό φύλλο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Γέμιση
1/4 κουπας λάδι
3 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
1 κιλο κιμα
1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
1/4 φλιτζάνι κονιακ
12 σκόρδα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πρασσα
1 μικρό καρότο σε κύβους
κουταλάκι πάστα ντομάτας
Ένα φύλλο δάφνης
2 αυγά χτυπημένα με λίγη κρέμα
Λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμάρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κιμα, προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, προσθέστε τα πρασσα, τα καρότα, τη δάφνη και το ζωμό βοδινού. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά προσθέστε τα χτυπημένα αυγά με κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Προσθέτουμε το τυρί. Αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
Αλείφουμε κάθε φύλλο με λάδι (5) στο κάτω μέρος, απλώνουμε το μείγμα, καλυπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βούρτσισμα με λάδι. Ραντίζουμε λίγο νερό και ψήνουμε. 170 βαθμούς για μια ώρα ή μέχρι να είναι ωραία και τραγανή.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠράσινη σαλάτα με υπέροχο ντρέσινγκ
Επόμενο άρθροΧΩΡΙΣ Αλεύρι, ζάχαρη και λάδι! Εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη συνταγή για ένα υγιεινό κέικ για δίαιτα