Κρεατόσουπα

Μερίδες – 8
Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά.

Συστατικά:

1 1/2 κιλό βοδινό (κομμένο σε μερίδες)
3 μεγάλες πατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες)
2 κρεμμύδια (μεγάλα)
3 σκελίδες σκόρδο
2 μίσχοι πράσων (κομμένα σε κομμάτια)
3 καρότα (κομμένα σε κομμάτια)
1 κομμάτι τζίντζερ (κομμένο σε κομμάτια)
3 κολοκυθάκια (κομμένα σε κομμάτια)
3 ντομάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια)
1 καυτή πιπεριά
200g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
150g λευκό κρασί
3 λεμόνια (χυμός)
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Προετοιμάστε τη σούπα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας.
Σοτάρουμε για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα άλλα λαχανικά και σοτάρετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βήμα 2: Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Ρίχνουμε νερό για να καλύψουμε λαχανικά και κρέας, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, ζάχαρη, πάπρικα και χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα λαχανικά.
Βήμα 3: Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγξτε εάν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον νερό ή ζωμό.

Βήμα 4: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

Προηγούμενο άρθροΤο Ψωμί του Αγρότη…με τραγανή κρούστα, και αφρατο στο κέντρο
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο