Κρεμμυδοντολμάδες μιας Μυτιληνιάς γιαγιάς

Υλικά:

8 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους

Για τη γέμιση:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 ½ φλιτζάνι Ρύζι Καρολίνα
1 ώριμη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κούπα. ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Εκτελεση

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και χαράξτε στη μέση κάθετη κοπή. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 με 15 μέχρι να ανοίξουν ελαφρώς, χωρίζοντας τις στρώσεις
του κρεμμυδιού. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για μπορούμε να τα κρατήσουμε.
Μόλις κρυώσουν, αρχίζουμε να γδύνουμε ένα ένα τα κρεμμύδια (όσες στρώσεις έχει το κάθε κρεμμύδι, τόσα γεμιστά θα μας δώσει).

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση: το κρεμμύδι, τον κιμά, το ρύζι, την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, το κύμινο και το μισό ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά.

Γεμίζουμε ένα κρεμμύδι και το τυλίγουμε σε ντολμάδες. Αραδιάζουμε στην κατσαρόλα σε σειρές κοντά. Αφού τελειώσετε με όλα τα υλικά, βάζετε στην κατσαρόλα
τις καρδιές από τα βρασμένα κρεμμύδια, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις σκεπάζετε με ένα πιάτο, βάζοντάς το ανάποδα με ένα βάρος από πάνω
για να μην «χορεύουν» και να ανοίξουν κατά το ψήσιμο.

Σκεπάζουμε τα σουγάνια με χλιαρό νερό και όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μετά από αυτό σβήνουμε τη φωτιά.

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο:
Διαλύουμε το κορν φλαουερ στο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια με τους κρόκους. Προσθέτουμε το λεμόνι με το κορν φλάουρ και λίγο αραιωμένο με
ζωμό από τη σουγάνια. Ρίχνουμε και αφήνουμε το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά να βράσει για 2-3 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με παρμεζάνα κοκκινιστά
Επόμενο άρθροΥπέροχο κέικ πορτοκαλιού