Κρεμμυδόπιτα και τυρί

Συστατικά:

2 παραλληλόγραμμα ρολά σφολιάτας
3 κόκκινα κρεμμύδια
180 γραμμάρια τυρί φοντίνα
50 ml ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
30 γρ βούτυρο
ΣΟΦΌΣ
Φρέσκο ​​θυμάρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα
σοτάρουμε για περίπου δέκα λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το ξύδι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοιγουμε 1 ρολό σφολιάτας στο ταψί αφήνοντάς το κατευθείαν στο χαρτί ψησίματος. Μοιράζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού πάνω στη ζύμη.

Στη συνέχεια, βάλτε το μισό τυρί κόβοντάς το σε μπαστουνάκια και τρίψτε το υπόλοιπο.


Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβουμε τετράγωνα με κοφτερό μαχαίρι.


Αλείφουμε τα τετράγωνα με το λιωμένο βούτυρο και τέλος τα πασπαλίζουμε με ξεφλουδισμένο θυμάρι και λίγα φύλλα φασκόμηλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο φούρνο για λίγα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ: In cucina con Trilly

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά Ογκρατεν με μπεσαμελ
Επόμενο άρθροΜηλοπιτάκια με σφολιάτα