Κρεμμυδόπιτες

Υλικά

– Για ζύμη –
– Ζεστό γάλα 220 ml
– Αλάτι 0,5 κουτ
– Αλεύρι 400 γρ
– 30 γρ λάδι

– Για την γέμιση –
– 2 κρεμμύδια (μέτρια) σε φέτες κομμένα
– 1 ματσακι άνηθος ψιλοκομμένος
– 1 κγ Αλάτι για γεύση
– 1 κγ Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
– 150 gr βουτυρο λιωμένο
– Φυτικό έλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και ανακτευουμε με ένα συρμα χειρός.
Κοσκινιζουμε το αλευρι μέσα στην μπασίνα και ανακατευουμε και μετα
ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε και το λαδι και συνεχίζουμε το ζυμωμα μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και λεια ζυμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 20 λεπτα να ξεκουραστεί

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμενο και ανακατευουμε με το χέρι.

Αλευρώνουμε το πάγκο μας και βγάζουμε την ζύμη και την ζυμώνουμε λίγο
Την ανοιγουμε τα χέρια και μετα με το πλάστη να γίνει περίπου 1,5 mm λεπτή (ένα αρκετά μεγάλο φύλλο)

Αρχίζουμε και βουτυρώνουμε το φύλλο, ριχνουμε την γεμιση και τυλίγουμε μέχρι να φτιαξουμε ένα μεγάλο ρολό.

Κοβουμε το ρολό σε κομμάτια σφραγίζουμε τις άκρες και πιέζοντας της 2 άκρες δημιουργούμε μπαλες.


Σκεπάζουμε τις μπάλες και τις αφήνουμε για κανενα 20 λεπτο.

Παίρνουμε μια τις μπαλες και τις ανοιγουμε με το πλάστη να γίνουν πιτες.

Λαδωνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αρχίζουμε να τις τηγανίζουμε εφόσον τις λαδώσουμε και απο πανω.

 

Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τις βγάζουμε στο πιατο.

καλή όρεξη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή κέικ σοκολάτας σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΦωλιές με φύλλο κρούστας και ξηρούς καρπούς