Kοτόπουλο με πατάτες και σάλτσα μπεσαμέλ

Συστατικά

900g πατάτες + λάδι για τηγάνισμα
500g φιλέτο στήθους κοτόπουλου
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
5 κουταλιές της σούπας ντομάτες
αλάτι, μαύρο και άσπρο πιπέρι
100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα

σάλτσα μπεσαμέλ:
100 γραμμάρια βούτυρο
800ml πλήρες φρέσκο γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε ένα πιατο και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μετά κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μόλις μαλακώσει ρίχνουμε και τις πιπεριές να μαλακώσουν και μετα προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει αλλαξει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα.
Μόλις το κοτόπουλο μαγειρευτεί αφαιρούμε απο την φωτιά.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις διαλυθεί προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και μετα την βγάζουμε από την φωτιά

Σε ένα πυρεξ στρώνουμε όλες τις πατάτες στην βάση (μπορει να επικαλύπτονται κιολας)
Απο πάνω ρίχνουμε την γέμιση μετα την μπεσαμελ και μετα το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και ετοιμοοοοοοοο

Καλή επιτυχία

Subscribe for more recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΛαγάνα του Φούρναρη : Σας προτείνουμε να την φτιάξετε σπίτι σας