Κρεμώδεις γαρίδες με σπανάκι

Υλικά:

1 κιλό γαρίδες αποψυγμένες και ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουπα αλεύρι
4–5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κρέμα γαλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού μειγμα μπαχαρικών
1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 
1–2 φλιτζάνια (συσκευασμένα) φρέσκο baby σπανάκι
Χούφτα φρέσκο βασιλικό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Αλάτι & πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μυρίσει.
Προσθέστε την κρέμα γαλακτος, το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και τις λιαστές ντομάτες.
Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα εάν κοχλαζει πολύ.
Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, προσέχοντας να μην παραψηθούν.

Προσθέστε το σπανάκι και τον βασιλικό και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
Σερβίρετε αμέσως. Μου αρέσει να στύβω επιπλέον χυμό λεμονιού από πάνω όταν σερβίρω.
Μπορείτε επίσης να τρίψετε λίγη φρέσκια παρμεζάνα από πάνω αν θέλετε.

ΠΗΓΗSara Rios
Προηγούμενο άρθροΗ Απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για μακαρόνια
Επόμενο άρθροΚορμός Μωσαικό