ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένα
4 μεγάλες πατάτες, σε πολύ λεπτές σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού
2/3 φλιτζάνι τριμμένο 3 τυρί μείγμα (βλέπε σημείωση)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C / 200C στο αέρα. Λαδώστε ένα ταψί 3,5εκ., 21cm x 30cm.
Βήμα 2
Τοποθετήστε την κρέμα και το σκόρδο σε ένα ασφαλές μπωλ σε φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε στο HIGH (100%) για 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα η μέχρι να γίνει ζεστό.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, βάλτε στο ταψί τις μισές πατάτας, σε στρώματα ελαφρώς την μία πάνω στην άλλη,. Πασπαλίστε με το μισό θυμάρι και το τυρί. Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 4
Ρίξτε από πάνω από το μισό μίγμα της κρέμας. Τοποθετήστε τις εναπομείνουσες πατάτες από πάνω, σε στρώσεις και ελαφρά η να επικαλλύπτονται . Χύστε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά ή έως ότου η πατάτα να είναι τρυφερή.
Βήμα 5
Ξεσκεπάστε. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο θυμάρι και τοτυρί. Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά ή έως ότου να χρυσίσουν και η πατάτα να είναι τρυφερή. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
3 είδη τυριών σε ένα μείγμα τριμμένα gouda, μοτσαρέλα και παρμεζάνα. 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες baby με σκόρδο και σάλτσα aioli
Επόμενο άρθροΛαλάγγια το donuts της Πελοπονήσου