Tραχανόπιτα

Υλικά

3 φλυτζάνια τσαγιού ξινό τραχανά
1+1/2 λιτρα φρέσκο γάλα πλήρες
3 αυγά
250 γρ. φέτα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη(εννοείται πιο του παει καλύτερα…)
λίγο ελαιόλαδο και τριμμενη φρυγανιά
(Γάλα.βαζω κατσικίσιο και φρυγανιά βάζω και από πάνω μαζί με σουσάμι)

Εκτελεση

Βάζουμε το γάλα σε δυνατη φωτια να κάψει.
Ρίχνουμε τον τραχανά,χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτια και αφήνουμε το μίγμα ν’αρχίσει να πήζει ώσπου να γίνει κρέμα,περίπου 5-10 λεπτα,ανακατεύοντας συνεχεια με ξύλινη σπάτουλα.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε τη μαργαρίνη,λίγο αλατάκι και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 β.(όχι αερόθερμο)
Τριβουμε τη φέτα και χτυπάμε ελαφρά τ’αυγά.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα του τραχανά.Λαδώνουμε ενα ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμενη φρυγανια.Να έχετε υπ’όψη σας πως το παχος της πιτας πρέπει να είναι μικρό,όσο πιο λίγο τόσο πιο νόστιμη….τα 2 εκ. ειναι μια χαρά…
Στρωνουμε μεσα την κρέμα και ραντίζουμε την επιφανεια με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Αγγελική Σκόνη

Προηγούμενο άρθροΜπούτια κοτόπουλου μαναρισμένα χωρίς πέτσα
Επόμενο άρθροΕκλέρ που μπορούν να φτιάξουν όλοι…. Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι σας.