Κρεμώδη Ζυμαρικά με Πατάτα και Κοτόπουλο 

Υλικά

1 κγ αλάτι,
1κγ λάδι
300 γρ τις πεννες

Για την σάλτσα
2 κγ βούτυρο,
2 κγ λάδι
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 & 1/2 κγ λιωμένο σκόρδο

300 γρ στηθος
2 κσ αλευρι
2 κγ αλάτι,
1 κγ πιπέρι
1 κγ τσίλι σαλτσα
1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβα,
1/2 κουπα καλαμπόκι
2 κουπες γάλα
1/2 κούπα κρεμα γάλακτος
1 κγ αποξηραμένο μαιντανό.
1/2 κουπα τσενταρ/μοτσαρελα

Για την πατάτα

1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες και μισοβρασμένη
1/2 κγ μαιντανο,
1/2 κγ πιπέρι μαυρο,
1πρέζα αλάτι
1 κγ πάπρικα και
1 κσ λάδι

1/2 κουπας μοτσαρελα και αποξηραμνενο μαιντανο

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά

Βραζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με αλάτι και λάδι. Ρίχνουμε μέσα τις πέννες και τις βράζουμε για 10-12 λεπτά σύμφωνα με τις  οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε βούτυρο, λάδι να λιώσουν μαζί και σοτάρουμε
το κρεμμύδι με λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες και μαγειρεύουμε 2 λεπτά
σε υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι σύμφωνα με τα γουστα σας και εάν θέλετε και το τσίλι σάλτσα
και ανακατέψτε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέστε μέσα τα μανιτάρια και καλαμπόκι και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Προσθέστε μέσα το γάλα και κρεμα γάλακτος και αποξηραμένο μαϊντανό.
Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα
Μόλις πήξει ρίξτε μέσα τις πέννες με το τσενταρ/μοτσαρελα ανακατεψτε και σβήστε
την φωτιά.

Αναμείξτε την πατάτα με μαϊντανό πιπέρι μαύρο, πρέζα αλάτι και πάπρικα και λάδι
Σε ένα πυρέξ αδειαστε τα ζυμαρικά με την σάλτσα απλώστε από πάνω τις πατάτες και πασπαλίστε με μοτσαρελα και μαιντανο

Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Ετοιμααααα

Προηγούμενο άρθροΜπουγατσοΤυρόπιτα…είναι τόσο κρεμένια !!!
Επόμενο άρθροΤουρτα Μους Σοκολάτας με 3 υλικά…πιο εύκολη δεν υπάρχει