Δείτε Επίσης: Ζυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο | Ζυμαρικά με μία πεντανόστιμη σάλτσα

Κρεμώδη ζυμαρικά σε σάλτσα χοιρινού
Αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε τυχαία, μόλις γυρίσαμε από τη θάλασσα .
Μαγείρεψα ζυμαρικά με τυρί κρέμα και γιαούρτι.
Άφησα τα ζεστά ζυμαρικά να απορροφήσουν το τυρί κρέμα και έπειτα το αναμίξαμε
με σάλτσα. Η γεύση είναι πραγματικά τέλεια. Είπα, όταν είναι τόσο ωραίο, γιατί
να μην το μοιραστώ μαζί σας

Συστατικά

500 γραμμάρια ζυμαρικά
150 Κρέμα Τυρί
1 κύπελλο γιαουρτι (τυπικό κύπελλο 180g)
500 γραμμάρια κομματάκια χοιρινό
400 γραμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (3 μεσαία κρεμμύδια)
2 σκελίδες Σκόρδο
5 γρ γλυκιά πάπρικα
500 ml Κρασί ή νερό
Φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
20γρ απαλό αλεύρι
Μείγμα μπαχαρικών
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπαλισμα

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερο σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρολα και προσθέτουμε οποιοδήποτε τυρί κρέμας και γιαούρτι, όλα σύμφωνα με την ποσότητες που αναφέρεται στην κορυφή της λίστας συστατικών.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε σκεπασμένη την κατσαρόλα στην άκρη μέχρι τη χρήση

Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και αφήστε το να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι τη χρήση του.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι για 10 λεπτά. Τηγανίζουμε καλά γιατί το πιάτο θα είναι πιο νόστιμο στο τέλος
Τώρα προσθέστε το κρέας και το αλάτι και μετά συνεχίστε να σιγοβράζετε για τα επόμενα περίπου 10 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, προσθέστε τη γλυκιά πάπρικα και ανακατέψτε τα πάντα για άλλο ένα λεπτό, έτσι ώστε η πάπρικα να τηγανιστεί
Τώρα ρίξτε 250 ml λευκό κρασί ή νερό, προσθέστε ένα φύλλο δάφνη και σκεπάστε για 10 λεπτά. Ανακατέψτε μια φορά στο διάστημα των 10 λεπτών
Επαναλάβετε τη διαδικασία ρίχνοντας άλλα 250ml κρασιού και καλύψτε ξανά για 10 λεπτά έως ότου το υγρό μειωθεί σχεδόν τελείως.
Τώρα ανακατέψτε το αλεύρι και μισό λίτρο χλιαρό νερό καλά σε ένα ξεχωριστό μπολ και ρίξτε το στο τηγάνι-κατσαρόλα
Προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι ή μείγμα μπαχαρικών και πιπέρι όπως θέλετε και για την γεύση.
Μαγειρέψτε για τα επόμενα 7-8 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε την σάλτσα στα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για λίγο στην φωτιά .
Σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, με σαλάτα ή γιαουρτι.

Δείτε Επίσης: Ζυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο | Ζυμαρικά με μία πεντανόστιμη σάλτσα

 

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινή τούρτα απλή και δροσιστική με ροδάκινα