Συστατικά

 2-3 κσ λάδι
1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
2 χ 400γρ ψιλοκομμένα ντοματίνια
1 Χούφτα μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
2 κουταλιές σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
2 κουταλάκια μέλι
300g κριθαράκι
500 ml νερού
100g σπανάκι
200g φέτα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
Λεμόνι σε φέτες, για να σερβίρουμε

Μέθοδος
Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε το κόκκινο κρεμμύδι,
στη συνέχεια μαγειρέψτε απαλά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο,
τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, την χούφτα μαύρες ελιές, το ξύδι,
τον πουρέ ντομάτας και το μέλι, ανακατεύουμε μαζί, αλατίζουμε και προσθέτουμε
το κριθαράκι με 500ml νερό.

 

Βάλτε το να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι το κριθαράκι
να είναι al dente, στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά
μέχρι να μαλακώσει, ρίξτε λιγο περισσότερο νερό, εάν φαίνεται λίγο στεγνό.
Για να το σερβίρετε, τριψτε και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε,
και στη συνέχεια από πάνω ρίξτε την υπόλοιπη φέτα και τον υπόλοιπο άνηθο.
Ραντίστε απ πάνω με ελαιόλαδο και στη συνέχεια σερβίρετε με φέτες λεμονιού

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: deliciousmagazine.co.uk

Προηγούμενο άρθροΦασόλια γίγαντες Φούρνου (με ένα υλικό που κάνει την διαφορά)
Επόμενο άρθροΡαβανί Με Γιαούρτι Λαχταριστή Συνταγή