Κρουασανάκια

Υλικά:

5 αυγά
1 κύβος φρέσκια μαγιά 42 γρ
300 ml φρέσκο ​​γάλα
1 κούπα ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 βανίλιες
1 αυγό για να απλωθεί στα ρολά
50 γραμμάρια σταφίδες σε νερό
μαρμελάδα ή λιωμένη σοκολάτα
τριμμένη φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Η μαγιά διαλύεται σε 150 ml ελαφρώς ζεστό ​​γάλα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κ.σ. αλάτι. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε το μείγμα και αφήνουμε να ενετγοποιηθεί σε ζεστό μέρος
Το αλεύρι κοσκινίζεται σε ένα βαθυ μπολ, γίνεται ένα πηγάδι στη μέση.
Προσθέστε τη μαγιά που έχει υποστεί ζύμωση, το λιωμένο βούτυρο, αλλά όχι ζεστό, τα αυγά χτυπημένα με 100 γραμμάρια ζάχαρης με ένα μίξερ, τη φλούδα του λεμονιού και τη βανίλια και το υπόλοιπο ελαφρώς ζεσταμένο γάλα, στο οποίο έχει προστεθεί η υπόλοιπη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει στη φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη χωρίζουμε σε τρεις μπάλες.
Κάθε μία ανοιγετε σε ένα φύλλο κύκλο. Κόβεται σε τρίγωνα κομμάτια. Προσθέστε σταφίδα, ελαφρά τυλιγμένη σε αλεύρι, λίγη μαρμελάδα ή σοκολατα, σε κάθε τρίγωνο και τυλίξτε από φαρδιά σε στενή για να φτιάξετε τα κρουσανάκια.

Τακτοποιήστε τα τελειωμένα ρολά σε λαδωμένα ταψιά ή σκεπασμένα με χαρτί ψησίματος και αφήστε τα να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά. Αλείψτε με χτυπημένο αυγό, ή μόνο κρόκο ή ασπράδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου 20 λεπτά, τόσο από πάνω όσο και από κάτω. Ελέγχονται πάνω κάτω εάν ειναι ετοιμα.
Μόλις αφαιρεθεί από το φούρνο, μην το σκεπάσετε με μια πετσέτα, αλλά αφήστε το να κρυώσει στο ταψί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα βανίλια και καρύδια…αξίζει να την δείτε μόνο για την κρέμα της
Επόμενο άρθροΚεμπάπ Κρασιού…με υπέροχη σάλτσα