Λάχανο με χοιρινό λαιμό στη γάστρα της Λίνας

Υλικά Συνταγής

1 κιλό χοιρινό λαιμό σε μερίδες (ή μπριζόλες χοιρινές λαιμού)
1 λάχανο μεσαίου μεγέθους
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
1 κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σουπας πιπέρι κόκκινο γλυκό
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
2/3 του φλυτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, νοστιμιά(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

Πλένουμε καλά το λάχανο και το κόβουμε(ούτε πολύ χοντροκομμένο αλλά ούτε και πολύ ψιλό). Το προσθέτουμε στη γάστρα μας. Από πάνω προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε το λάχανο με τα χέρια μας μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός του κρέατος πάνω από το λάχανο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να αναμιχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.

Στη συνέχεια παίρνουμε το κρέας μας( εγώ χρησιμοποιώ συνήθως μπριζόλες λαιμού), τις αλατοπιπερώνουμε και τις χώνουμε μέσα στο λάχανο. Προσθέτουμε κι ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και κλείνουμε τη γάστρα μας.
Ψήνουμε στους 180 C για 1 ώρα. Στην μισή ώρα, ανοίγουμε τη γάστρα και ανακατεύουμε ελαφρά το φαγητό, προσέχοντας να μην διαλύσουμε τις μπριζόλες. Μετά από μία ώρα συνολικά ψησίματος, ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε τις μπριζόλες στην επιφάνεια δλδ πάνω από το λάχανο και όχι ανάμεσα του, για να πάρουν χρώμα. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη.

Σημειώσεις συνταγής
Αν το θέλουμε πιο καφτερό. προσθέτουμε στο σερβίρισμα και λίγο μπούκοβο !

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι basmati
Επόμενο άρθροΓλυκό που λιώνει στο στόμα με γκοφρέτες ή μπισκότα!