Λαβάς Τυρόπιτα

Τα φύλλα εμποτίζονται κατά το ψήσιμο και η πίτα είναι πολύ τρυφερή και ευάερη.
Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ απλός. Αυτή η λαχταριστή ζύμη σίγουρα θα αρέσει σε όλους.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα λαβάς 6 τεμ.
Γάλα – 200 ml
Κρέμα Γάλακτος – 100 g
Τυρί φέτα – 250 g
Τυρί κίτρινο μαλακο τριμμένο – 150 γρ
Αυγά – 3 τεμ.
Αλάτι, μαύρο πιπέρι – για γεύση

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φύλλα της πίτας ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού (έχω ένα μικρό ορθογώνιο σχήμα). Λιπάνετε το ταψί σας με άοσμο φυτικό λάδι.
Στρώνουμε ένα φύλλο πίτα και αλείφουμε την πίτα με κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τυρί, τριμμένο σε μέτριο τρίφτη.
Στη συνέχεια, βάλτε ξανά ένα φύλλο πίτα και αλείψτε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τυρί.
Έτσι, μαζεύουμε τις στρώσεις της πίτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Αν έχουν μείνει υπολείμματα από τα φλυλλα της πίτα, μπορείτε να φτιάξετε μια στρώση από τρίμματα στη μέση της πίτας.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση για την πίτα.
Χτυπάμε τρία αυγά με γάλα, προσθέτοντας μαύρο πιπέρι και αλάτι για γεύση.
Ρίχνουμε το μειγμα αυγού-γάλακτος στο ταψάκι, απευθείας πάνω στην πίτα
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μουλιάσουν οι στρώσεις της πίτας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί κιτρινο από πάνω.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το κέικ για 30-35 λεπτά.
Προσέχετε την πίτα κατά το ψήσιμο, εάν το τυρί αρχίσει να καίγεται, τότε καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Η πίτα γίνετε τέλεια με μια ευχάριστη τυροκρεμώδη γεύση.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петрова

Προηγούμενο άρθροΠροφιτερόλ Εξπρές…είναι πραγματικό το όνειρο όλων των γλυκατζίδων
Επόμενο άρθροΣπιτικό Ψωμί…Είναι κατάλληλο για αρχάριους μάγειρες!