Λαβράκι Πλακί…με καραμελοποιημένη σάλτσα

Συνταγή: για 4 άτομα

– Δύο ολόκληρα λαβράκια καθαρισμένα σκουπισμένο από κάθε υπερβολική υγρασία.
– 4 χρυσές , καθαρισμένες σε κύβους
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
– 1 ώριμη ντομάτα, κομμένη σε φετες
– ½ λεμόνι σε φέτες φρέσκου λεμονιού
 Για τη μαρινάδα:
– 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
– 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιαντρο
– 2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο κύμινο
– 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
– 1 κουτ.σούπας γλυκιά πάπρικα
– χυμός 1 λεμονιού
– 2 κουταλιές της σουπας ντοματοπελτέ
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– ½ φλιτζάνι νερό
– Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοιπερώστε το λαβράκι καλά μέσα και έξω. Βάλτε το σε ένα ρηχό πιάτο. Βάλτε τις πατάτες σε κύβους και φέτες κρεμμυδιού σε μια ρηχή πιατέλα. Περάστε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαρινάδας μαζί. Μαρινάρετε το ψάρι γενναιόδωρα μέσα και έξω με το μισό της μαρινάδας.
Καλύψτε με μεμβράνη. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα πάνω από τα λαχανικά. Καλύψτε καλά και καλύψτε και με μεμβράνη. Βάλτε στο ψηγείο τα ψάρια και τα λαχανικά να μαριναριστούν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ελαφρά Λαδώστε ένα ταψακι και βάλτε τα ψάρια, μαζί με τη μαρινάδα, στη μέση. Διακοσμήστε απο πάνω από το ψαρι με φέτες ντομάτας και λεπτές φέτες λεμονιού, αν χρησιμοποιείτε, ή φρέσκα λαχανικά. Τοποθετήστε τα λαχανικά μαζί με τη μαρινάδα γύρω από τα ψάρια. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα.
Σερβίρετε με άφθονο ψωμί για να μαζέψετε τη νόστιμη καραμελοποιημένη σάλτσα και φέτες νωπών λεμονιών για να στύψετε πάνω από το ψάρι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: dzbreaking.com

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Κουλουράκια με λάδι και λεμόνι
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού με μέλι