Μου αρέσει να το φτιάχνω γιατί είναι τόσο γρήγορο, εύκολο, τόσο νόστιμο και χωρίς πολλά συστατικά που θα εντυπωσιάσετε και θα ικανοποιήσετε όλους.

.
🍅- Συστατικά για ένα ταψί 29cm x 20cm

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλάκι αλάτι
Ένα τσίμπημα ζάχαρης με τα δύο δάχτυλα
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 κγ πραγματικά Καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συν επιπλέον για να καλύψει το ταψί
300ml χλιαρό νερό
2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
αποξηραμένη ρίγανη
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ βάσης με ένα γάντζο ζύμης προσθέστε τα συστατικά της ζύμης με τη σειρά που τα  απαριθμήσαμε εκτός από το νερό.
Ξεκινήστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να τα αναμίξετε πρώτα, στη συνέχεια προσθέστε αργά το νερό.
Συνεχίστε να αναμιγνύετε σε χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά και κατόπιν συνεχίστε για 6 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Λάδώστε τη βάση ενός μπολ και βάλτε την ζύμη σε αυτό, λαδώστε την ζύμη έτσι δεν θα στεγνώσει  και σκεπάστε με μια πετσέτα τσαγιού και να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 180C.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις φέτες ντομάτες και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε την ρίγανη, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, ρίξτε περίπου 80 ml καλού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στο ταψί σας.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε αυτό και απλώστε την με τα χέρια. Δημιουργήστε κάποιες τρύπες με τα δάχτυλα

Λαδένια Κιμώλου
Λαδένια Κιμώλου

και διασκορπίστε  το μείγμα τομάτας / κρεμμυδιού.

Λαδένια Κιμώλου
Ψήστε μέχρι να χρυσήσει και απολαύστε με μια ωραία κρύα μπύρα! 🍺
Μου αρέσει να προσθέτω περισσότερες και διαφορετικές επικαλύψεις κάθε φορά που το κάνω,  έτσι ώστε να μπορέσεις να βρεις τις δικές σου ιδέες.

This rustic style pizza/focaccia says Greece in Summer all over & it’s from the beautiful Greek island of Kimolos. Its main characteristic is the good Extra Virgin Olive Oil used as a base to bake it in.
.
I love making it because it’s so quick, easy, So delicious and without lots of ingredients you will impress & satisfy everyone.
.
🍅– Ingredients for a 29cm x 20cm baking dish

500g baker’s flour
1 tsp salt
A 2 finger pinch of sugar
1 tsp yeast
1 tbp really Good extra virgin Olive oil plus extra to cover the baking dish
300ml lukewarm water
2 large tomatoes sliced
1 large red onion sliced
dried oregano
salt and pepper
.
In the bowl of a stand mixer with a dough hook add the dough ingredients in the order I listed them except for the water.
.
Start the mixer on low speed to mix them first then add the water slowly. Keep mixing on low speed for 4 minutes then continue for 6 minutes at medium speed.
.
Oil the base of a bowl rest the dough in it oil its surface so it won’t dry cover with a tea towel and rest in warm place until doubled in size.
Preheat your over to 180C.
.
In another bowl mix the sliced tomatoes and onions, add the oregano, season them and stir them.
.
Once the dough is risen, pour about 80ml of good extra virgin olive oil in your baking dish.
Place the dough in it and stretch it out. Create some dimples and scatter the tomato/onion mixture.
.
Bake until golden and enjoy with a nice cold beer! 🍺
.
I love adding more and different toppings every time I make it, so you can come up with your own ideas.

 

Credit to  ΝΙΚΗ ΓΚΙΑΤΑ