Λαζάνια λαχανικών με μπεσαμέλ

Υλικά:

500g πλήρους γάλακτος
200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
150 γραμμάρια τριμμένο τυρί
50g βούτυρο
50 γραμμάρια αλεύρι
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε κυβακια
2 κολοκύθια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κομμάτια
1 μπρόκολο κομμένο στα φύλλα του
Ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Βασιλικός

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλευρι και ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το γαλα και ανακατεύουμε δυνατά να φτιαξουμε μια μπεσαμέλ. Μόλις πήξει προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα να μαλακώσουν μετά προσθέτω την πιπεριά και μαγειρεύω 5 λέπτα. Ρίχνω και το σκόρδο και με τα το μπρόκολο την ντομάτα και μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά. Προθέτω το χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.


Αφαιρώ το εσωτερικο από το κολοκύθι και το ψιλοκόβω και τα ρίχνω και αυτά στο τηγάνι και μαγειρεύω όλα μαζι. Αλάτι πιπέρι, μοσκοκάρυδο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε
Ρίχνουμε τα λαζάνια σε ένα πυρεξ με ζεστό νερό να μαλακώσουν.

Απλώνω στην βάση του πυρεξ μπεσαμελ απο πάνω μια σειρά λαζάνια, από πάνω γέμιση , μπεσαμελ, το επαναλαμβάνουμε και τέλος απο πάνω βάζουμε λαζάνια στρώση μπεσαμελ και τριμμένο τυρί 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες κοκκινιστοί “ντυμένοι”…..
Επόμενο άρθροΜυστικά για ένα «ελαφρύ» γαλακτομπούρεκο