Συστατικά:
Σάλτσα κιμά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 gr μοσχαρίσιο κιμά
1 μεσαίο / μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι
2 κοτσάνια σέλινου (προαιρετικά)
6 σκελίδες σκόρδου
5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κλαδιά φρέσκιας ρίγανης (μπορείτε να αντικαταστήσετε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη)
1  κονσέρβa βιολογικής σάλτσας ντομάτας 
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Ένα κουτί λαζάνια. 

Σπανάκι Μείγμα:
450gr  κατεψυγμένου σπανακιού
1 αυγό (μπορείτε να παραλείψετε εάν είστε αλλεργικοί στα αυγά)
1 φλιτζάνι πλήρες τυρί ξηρή μυτζήθρα(μπορείτε να παραλείψετε εάν είστε αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά προϊόντα)
3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα(μπορείτε να το παραλείψετε εάν είστε αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά προϊόντα)
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένου μοσχοκάρυδου

Σάλτσα για πάνω κάτω:
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (μπορείτε να αντικαταστήσετε με  γάλα αμυγδάλου)
1 φλιτζάνι φρέσκια μοτσαρέλα

Μια μεγάλη κατσαρόλα
Ένα βαθύ ταψί
Ενα μπολ
Ένα σουρωτήρι

Προθερμάνετε το φούρνο σε 190 βαθμούς Κελσίου

Ας προετοιμάσουμε τη σάλτσα κιμά:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα βότανα. Ζεσταίνουμε  2 κουταλιές σούπας ελαιολάδου στη μεγάλη κατσαρόλα με μέση υψηλή θερμότητα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Μην σωτάρετε πολύ το σκόρδο, καθώς θα  πικρίσει. Προσθέστε το κιμά και γυρίστε τη θερμοκρασία στην μέση. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει καφέ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα βότανα, τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ. Αφήστε το να σιγοβράσει και χαμηλώσετε τη φωτιά.

Σπανάκι Μίγμα
Ας προετοιμάσουμε το μίγμα σπανάκι:
Βγάλτε το κατεψυγμένο σπανάκι από τη συσκευασία του και τοποθετήστε το σε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Ξεπαγώστε στο φούρνο μικροκυμάτων. Διαρκεί συνήθως περίπου 5 λεπτά. Αφήστε το σπανάκι να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίξτε το νερό σε ένα σουρωτήρι, είναι σημαντικό να φύγει όλο το νερό. Τοποθετήστε ξανά το σπανάκι στο ίδιο μπωλ, προσθέστε την μυτζήθρα, το αυγό, το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά. Εάν είστε αλλεργικοί σε γαλακτοκομικά προϊόντα ή αυγά, παραλείψτε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και / ή τα αυγά και προσθέστε 1 φλιτζάνι σοταρισμένο μανιτάρι.

Ας φτιάξουμε τα λαζάνια:
Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σάλτσας ντομάτας από το δεύτερο κουτάκι στο κάτω μέρος του ταψιού και απλώστε ομοιόμορφα μέχρι να καλύψει όλη την βάση. Χρειάζεται αυτό το λεπτό στρώμα για το πρώτο στρώμα φύλλων λαζάνια. Τώρα τοποθετήστε τα φύλλα λαζάνια για να καλύψετε την βάση. Χρησιμοποιώ συνήθως περίπου 4 φύλλα για κάθε στρώμα. Από πάνω βάλτε το μισό του μείγματος κιμά. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα κιμα απλώθηκε ομοιόμορφο και καλύπτει τα λαζάνια. Προσθέστε ένα άλλο στρώμα λαζάνια. Τώρα τοποθετήστε 2 επιπλέον κουταλιές της σάλτσας ντομάτας από τη σάλτσα ντομάτας σε κονσέρβα και όλο το μίγμα σπανάκι. Βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα απλωμένο. Προσθέστε ένα στρώμα φύλλων λαζάνια, κατόπιν το υπόλοιπο μείγμα κιμά, στη συνέχεια ένα τελικό στρώμα φύλλων λαζάνια. Προσθέστε το υπόλοιπο της σάλτσας ντομάτας από το δεύτερο κουτί. Απλώστε ομοιόμορφα τα φύλλα λαζάνια.

Η λαζάνια είναι έτοιμα για τον φούρνο

Ας φτιάξουμε την σάλτσα για από πάνω:
Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι που είχε το κιμα, (Χωρίς να το ξεπλύνετε) θερμαίνετε τις 3 κουταλιές του ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο για επιπλέον γεύση, αλλά επειδή χρησιμοποιούμε κρέμα, δεν νομίζω ότι πραγματικά χρειαζόμαστε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και τα καρυκεύματα και χτυπάμε με ένα ξύλινο κουτάλι ή ένα χτυπητήρι. Η σάλτσα θα είναι παχιά τώρα. Εάν αισθάνεστε ότι δεν είναι αρκετά , αφήστε την να σιγοβράσει περισσότερο πάνω από τη φωτιά, και για να πήξει καλά, προσθέστε περισσότερη κρέμα. Μετά σβήστε την φωτιά.

Προσθέστε το λευκό μείγμα σάλτσας πάνω από την κόκκινη σάλτσα και απλώστε ομοιόμορφα. Τρίψτε το ​​τυρί μοτσαρέλα και απλώστε το από πάνω. Τοποθετήστε το σε φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Τέλος, ανάψτε το Grill και ψήστε για 1-2 λεπτά έως ότου από πάνω είναι τραγανό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αφήστε τη λαζάνια για 5-8 λεπτά πριν τα κόψετε. Μου αρέσει να το σερβίρουμε με μια απλή μεικτή πράσινη σαλάτα.

Τέλειο!

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με Σαλτσα Γιαουρτιού με Φέτα
Επόμενο άρθροΜπισκότα βουτύρου με σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ