Τα Ατομικά Γιουβετσάκια αποτελούν μια άλλη εκδοχή του κλασικού ελληνικού πιάτου, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η μερίδα σε μικρό σκεύος, ψημένη στο φούρνο, διατηρεί τα ζουμερά υλικά πλούσια σε γεύση και αρώματα, ενώ η παρουσίαση σε ατομικά σκεύη χαρίζει μία κομψότητα σε κάθε τραπέζι.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ποντικι)
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι για αλεύρωμα
Αλάτι και πιπέρι
2 δαφνοφύλλα
6-8 κόκκους πιπέρι
1 ντομάτα, τριμμένη στο ρεντε
1 ντοματα, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
1 φλιτζάνι κριθαράκι
Φέτες τυρί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Κόψτε το κρέας σε φέτες 2-3 δαχτύλων πάχος. Αλευρώστε τις φέτες κρέατος και αλατοπιπερώστε τις.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε νερό στη κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Ρίξτε τα δαφνοφύλλα και τους κόκκους πιπέρι.
Σιγοβράστε το κρέας για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρετε την τριμμένη ντομάτα, ψιλοκομμένη ντοματα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Μοιράστε τη σάλτσα ντομάτας στα ατομικά γιουβετσάκια.
Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος σε κάθε γιουβετσάκι.
Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι σε κάθε γιουβετσάκι.
Αλατοπιπερώστε τα γιουβετσάκια και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε μια φέτα κρέατος πάνω από κάθε γιουβετσάκι.
Ψήστε τα γιουβετσάκια στους 160°C σε φούρνο αέρα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους, περίπου για 30-40 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστά, προαιρετικά με φέτες τυρί.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη σάλτσα, όπως κρεμμύδι, πιπεριά ή καρότο.
Αντί για κριθαράκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι ή άλλο ζυμαρικό.
Μπορείτε να σερβίρετε τα γιουβετσάκια με μια δροσερή σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της Ελινα Σκλαβου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γιουβέτσι με μανιτάρια
Υλικά
350 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια σε φέτες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες
50 γραμμάρια λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
750 γραμμάρια ζεστό νερό
ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα.
Το προσθέτουμε κι αυτό στο πήλινο σκεύος με τα μανιτάρια μαζί με το νερό.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε με
Η Συνταγή είναι της κας Aigli Marnerou