Λαζάνια με κολοκυθοανθούς ογκρατεν

Υλικά 

500 γρ φύλλα λαζάνια
Κολοκυθοανθούς
3 κολοκυθάκια κομμενα σε πολυ λεπτές φέτες
600 ml μπεσαμέλ (Εδώ η συνταγή μου)
200 γρ μαγειρεμένο ζαμπόν
300 γρ μοτσαρέλα
150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκόρδο

Προετοιμασία 

1. Αρχικά ετοιμάζουμε πρώτα τη μπεσαμέλ (ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ) καθώς θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε κρύα ή το πολύ χλιαρή.
Για την ποσότητα των λουλουδιών κολοκυθιού αποφασίζετε ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν αλλά σας συμβουλεύω να βάλετε μπολικα.
2. Πάρτε τα φύλλα λαζάνια, βραστε τα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τοποθετήστε τα να κρυώσουν πάνω σε καθαρά πανιά.
3. Παίρνετε ένα ταψί περίπου 20 x 35 και βάζετε στον πάτο λίγο λάδι και λίγη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε μια σειρά λαζάνια.
4. Προσθέτουμε κι άλλη μπεσαμέλ μετα τους κολοκυθοανθούς , κολοκυθάκια μοτσαρέλα ,

ψημένο ζαμπόν, παρμεζάνα τριμμένη, λάδι


5. Δεν έχω προμαγειρέψει τα λουλούδια γιατί δεν χρειάζεται, θα διατηρήσουν ανέπαφα τη γεύση και το χρώμα τους.
6. Σχηματίζουμε πολλές στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά

και φροντίζουμε να βάλουμε παρμεζάνα στην επιφάνεια.


Ψήνετε στο κεντρικό μέρος του φούρνου, καλύπτοντας τα λαζάνια με λαδόκολλα, για 35 λεπτά στους 180° σε φούρνο.
7. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το χαρτί, αφήστε το να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά μέχρι τους 200 ° στο γκριν για πλήρες γκρατέν.
Βγάζουμε τα λαζάνια από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Luca Trenta

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά τριγονοπιταράκια με μία διαφορετική γεμιση
Επόμενο άρθροΧειροποίητα ζυμαρικά με σάλτσα τόνου