Λαζάνια Μπολονέζ με σπιτική σάλτσα μπεσαμέλ 

Απαραίτητα Υλικά:

1 πακ λαζάνια
500 γραμμάρια κιμά της επιλογής σας
300ml πουρέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λάδι
Κύμινο, Πιπέρι, Αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη

50g λάδι για επάλειψη
Για γεμιση:
200 γραμμάρια κίτρινου τυριού
50 γραμμάρια παρμεζάνα

Για τη σάλτσα Béchamel:
125 γρ. Βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
500 ml φρέσκο ​​γάλα
αλάτι, Πιπέρι

Προαιρετική σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
5 κουταλιές της σούπας Γιαούρτι
αλάτι

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία του μείγματος. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι, στο οποίο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελιδες σκόρδου με λίγο αλάτι. Προσθέστε τον κιμά, το οποίο τηγανίζουμε μέχρι να γίνει καφέ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά – μαύρο πιπέρι και κύμινο. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε τη σάλτσα
ντομάτας με αλάτι για γεύση και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήστε το να βράσει για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφαιρέστε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε επίσης σάλτσα Béchamel. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και αρχίστε να προσθέτετε το γάλα σε μία λεπτή ροή και ανακατεύετε συνεχώς έτσι ώστε να μην σχηματίζονται σβώλοι. Πρόσθεσε ΑΛΑΤΙ και πιπερι για ΓΕΥΣΗ.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, αφήστε το αλατισμένο νερό να βράσει με δύο σταγόνες λάδι. Σε αυτό, για πέντε λεπτά, βράστε μερικές κρούστες λαζάνια, προσέχοντας να μην κολλήσουν η μία στην άλλη.

Όταν μαγειρεύονται τα λαζάνια, στραγγίξτε και σε ένα ταψί λαδωμένο με λάδι, τακτοποιήστε τα λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο για να καλύψουν ολόκληρο τον πυθμένα. Απλώστε με βούτυρο, βάλτε το μείγμα κιμά πάνω, σάλτσα μπεσαμέλ

και πάλι – λαζάνια, μείγμα, σάλτσα ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας. Τέλος, τελειώστε με σάλτσα μπεσαμέλ ομοιόμορφα κατανεμημένη.
Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ψήσιμο για μισή ώρα. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και παρμεζάνα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε μια σάλτσα γάλακτος-μαγιονέζα αναμειγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με αλάτι για γεύση.


Έγινε μια πολύ μαλακά και ζουμερά λαζάνια.

Καλα να περνας! 💛🧀

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια τεμπελόπιτα με καλαμποκάλευρο: Ιδανική για πρωινό, brunch ή σνακ
Επόμενο άρθροΤέλεια μπισκότα για να κάνουν τη μαμά να νιώθει ξεχωριστή αυτήν την Ημέρα της Μητέρας.