Λαζανια με κεφτεδάκια

Μια συμβουλή, αν δεν θέλετε να φτιάξετε τα λαζάνια με το χέρι, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα .  Εγγυόμαστε ότι θα είναι εξίσου νόστιμα!

Υλικά για 4 άτομα

400 γραμμάρια αλεύρι από σιμιγδάλι
αρκετό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 αυγά
200 γραμμάρια τυρι κιτρινο σε φετες
μπαγιάτικο ψωμί
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
1 κιλό χοιρινό κιμά
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
μαϊντανός
κοκκινοπίπερο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ένα κρεμμύδι
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
ένα μπουκάλι πουρε ντομάτας
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία

Ξεκινάμε τα λαζάνια με κεφτεδάκια σε μια επιφάνεια εργασίας όπου ανακατεύουμε το αλεύρι από σιμιγδάλι μαζί με το νερό, το αυγό και το αλάτι, δημιουργώντας έτσι ένα ελαστικό μείγμα χωρίς σβόλους.
Μόλις γίνει αυτό, τυλίξτε τη ζύμη σε μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να ξεκουραστεί για λίγο.

Εν τω μεταξύ, πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και ξεκινήστε να ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας για το ντρέσινγκ.
Μέσα βάζετε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια, λίγη πιπεριά τσίλι –κομμένη σε κύβους και ξεσποριασμένη– και ένα καλό μέρος από τον κιμά χοιρινού, αφήνοντας λίγο στην άκρη και για τα κεφτεδάκια.

Τα ανακατεύουμε όλα με μια ξύλινη κουτάλα και μετά από λίγο πασπαλίζουμε με κόκκινο κρασί, αφήνοντας τα πάντα να εξατμιστούν καλά.
Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα κομμάτια της πιπεριάς τσίλι, διαφορετικά – αν σας αρέσει μια ελαφρώς πιο πικάντικη σάλτσα αφήστε την.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον πουρε ντομάτας, μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και μια πρέζα αλάτι.

Περιστασιακά ανακατεύουμε το κιμα με τη σάλτσα με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Παίρνετε τον κιμά που έχετε αφήσει στην άκρη, μουλιάζετε το ψωμί σε νερό, τον στύβετε προσεκτικά με τα χέρια σας και τον βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ένα αυγό, το μισό από το τριμμένο πεκορίνο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός κερασιού περίπου.
Πάρτε ένα δεύτερο τηγάνι με ψηλές άκρες, βάλτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέσα στο οποίο θα τηγανίσετε όλα τα κεφτεδάκια, τα οποία πρέπει να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί και ομοιόμορφο χρώμα.

Λαζανια με κεφτεδάκια
Όταν είναι έτοιμοι οι κεφτέδες, τους αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, τους αφήνουμε να χάσουν το περιττό λάδι και τους τοποθετούμε σε ένα πιατο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα τέσσερα αυγά να βράσουν σε ένα μικρό τηγάνι και μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες σε ένα πιάτο.

Έπειτα ξεκινήστε να ανοίγετε λεπτά φύλλα ζυμαρικών. Μόλις αποκτήσετε όλα τα φύλλα, ξεκινήστε να σχηματίζετε όλες τις στρώσεις των λαζάνιων σας με τους κεφτέδες.

Λαζανια με κεφτεδάκια
Σε ένα μεγάλο ταψί φτιάχνουμε μια πρώτη στρώση με σαλτσα με το κιμα, καλύπτοντας εντελώς τον πάτο του ταψιού.
Στη συνέχεια, εναλλάξτε τις διάφορες στρώσεις λαζάνια, κεφτεδάκια, βραστά αυγά,τυρι σε φετες, τοποθετώντας τη σάλτσα με τον κιμά και την παρμεζανα ανάμεσα στη μία στρώση και στην άλλη.

Θυμηθείτε ότι η τελευταία στρώση λαζάνια με κεφτεδάκια πρέπει να είναι η σαλτσα στην οποία θα προσθέσετε μια γενναιόδωρη χούφτα τριμμένη παρμεζανα
Τέλος, σκεπάζουμε τα λαζάνια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε
για 30 λεπτά στους 200°C, στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο που τα σκεπάζει και τα ροδίζουμε στην επιφάνεια για άλλα 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε στο τραπέζι.

Λαζανια με κεφτεδάκια

 

 

 

 

 

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗAntonello Guzzo Magliocchi
Προηγούμενο άρθροΤούρτα Κρέμας βουτύρου…Απίστευτα νόστιμη-φυλάξτε τη συνταγή
Επόμενο άρθροΤυροπιτούλα στριφτή