Λαχανοκεφτέδες

Υλικά

Μισό μέτριο λάχανο
δύο κρεμμύδια
2 τριμμένα μεγάλα καρότα
αλάτι, πιπέρι,
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης
αλεύρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το αφήνουμε να βράσει σε βραστό νερό για 5-7 λεπτά.
Στον χρόνο αυτο σοτάρουμε δύο κρεμμύδια σε φυτικό λάδι + καρότα σε χαμηλή φωτιά.
Στυβουμε το λάχανο σε ένα κόσκινο προσεκτικά το περίσσιο υγρό με ένα κουτάλι
Το αφήνετε να κρυώσει και το ρίχνετε σε ένα μπολ επίσης από το τηγάνι τα κρυωμένα καρότα και κρεμμυδι, αν θέλετε, τα αγαπημένα σας χόρτα, αλάτι, πιπέρι, μαιντανο, αυγό, πίτουρο βρώμης αλεύρι, πλάθετε με τα χέρια σας τους κεφτέδες και τους βάζετε
στο τηγάνι με ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Αναποδογυρίζουμε μετά από 5-7 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κάτω από το καπάκι για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Είναι πολύ νόστιμοι ακόμα και όταν είναι κρύο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Χαλβά…για ένα τέλειο ξεκίνημα της ημέρας!
Επόμενο άρθροΠαγωτίνια με κεράσι